Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Als logistiek partner, werkgever én klant staan wij van Easy2send elke dag midden in de maatschappij. Wij vinden daarom dat we binnen deze maatschappij een actieve rol moeten vervullen. Van daadwerkelijke waarde zijn voor de maatschappij, dat is voor ons succesvol ondernemen! Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is dan ook een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfsvoering en iets waar wij continue aandacht aan besteden. We onderscheiden daarbij drie pijlers, People, Planet & Profit.

People

 • Easy2send biedt haar medewerkers continue groeimogelijkheden binnen de eigen organisatie.
 • Bij Easy2send dragen we zorg voor algemene correcte naleving (int.) wet- en regelgeving
 • Bij Easy2send faciliteren we maatwerk opleidingen en zorgen we dat al onze medewerkers binnen het vakgebied altijd op de hoogte zijn van de laatste kennis en ontwikkelingen.
 • Easy2send biedt alle mederwerkers, in dienst of als zzp’er, een fatsoenlijke salaris en/of vergoeding.
 • Ook kwetsbare groepen in de maatschappij krijgen een kans om bij ons te werken.

Planet

 • Bij Easy2send werken wij zoveel mogelijk papierloos en factureren volledig digitaal.
 • Easy2send zet voornamelijk Euronorm 5 en 6 auto’s in.
 • Easy2send zet waar mogelijk elektrische voertuigen in.
 • Easy2send zet waar mogelijk fietskoeriers in.


Emissie

Een relevante bijdrage leveren aan een steeds schonere leefomgeving is voor de moderne onderneming een must. Anders gezegd, niets doen aan duurzaamheid is in de huidige tijd geen optie meer. Bij Easy2send gebruiken wij dan ook uitsluitend Euronorm 5 en 6 auto’s. Ook zetten wij op trajecten waarbinnen dit mogelijk is zoveel mogelijk elektrische voertuigen in. Willen onze klanten een 100% duurzaamheidsgarantie binnen het complete distributie kanaal, dan kunnen zij kiezen voor het product Easy2send Thinks Green, waarbij wij 100% emissievrije levering garanderen.

ANBI Status
Daarnaast belonen we bij bij Easy2send maatschappelijke betrokkenheid door klanten met een ANBI status speciale gereduceerde tarieven aan te bieden. Wij verzorgen het transport voor meer dan 150 organisatie met een ANBI status, zoals:

 • De Nederlandse Hartstichting
 • Stichting ALS Nederland
 • Stichting kanker.nl
 • Stichting Leger des Heils
 • Stichting NTR
 • Stichting Prinses Beatrix Spierfonds

KNRM
Easy2send.nl verzorgt belangeloos het transport en de logistiek voor De KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij). Dit is dé hulpverlener op het water, op zee, en ruim binnenwater. Hun Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp en niet-spoedeisende hulp. Naast zijn functie als directeur bij Easy2send, is Pieter Scholten vrijwilliger bij de KNRM Scheveningen in de functie van plaatsvervangend schipper op de reddingboot.

Lionsclub Nederland
Easy2send.nl heeft een samenwerking met de Lionsclub Nederland. Lions zetten zich lokaal en wereldwijd belangeloos in voor het goede doel. Door te denken en werken vanuit zeer uiteenlopende professies versterken zij elkaar. Zo versturen wij o.a. belangeloos hulpgoederen naar de Lions Club Indonesië , zoals medische artikelen (verbandmiddelen, protheses e.d.). Deze goederen worden door de plaatselijke Lions gedistribueerd naar lokale ziekenhuizen, opvangcentra e.d. Naast transport doneert Easy2send ook jaarlijks aan deze organisatie, en is directeur van Easy2send, Pieter Scholten, trots lid van de Lionsclub.

Landgoed het Meuleman
Easy2send doneert aan dit landgoed met meer dan 300 hectares bossen, cultuurgrond en heidevelden. De missie van dit landgoed is het beheren en onderhouden van het landgoed gericht op instandhouding van het landgoedkarakter, met als pijlers houtproductie, natuur- en landschapsschoon, een evenwichtige fauna- en flora, wildbeheer en recreatie. Hier kunnen wij bij Easy2send alleen maar achterstaan.

Profit

 • Easy2send deelt haar kennis en kunde continue met al haar profit en non-profit relaties.
 • In economisch en financiële roerige tijden is het belangrijk te weten met wie men zaken doet. Als FD Gazelle 2019 & 2020 kunnen we met trots vermelden dat we tot de top behoren van snelst groeiende en gezonde bedrijven van Nederland.