Standaardvoorwaarden

Zendingen zijn in beperkte maten standaard verzekerd. Er zijn verschillende voorwaarden voor binnen Nederland versus internationaal.

Vervoer geheel binnen Nederland:

Voor vervoer dat geheel binnen Nederland plaatsvindt worden de AVC-condities gehanteerd. AVC staat voor Algemene Vervoerscondities. De aansprakelijkheid van de vervoerder is €3,40 per kilogram vervoerd gewicht.

Voorbeeld: U laat een laptop vervoeren met een waarde van €500 en een gewicht van 2 kg. In geval van schade kunt u de vervoerder “slechts” aansprakelijk stellen voor:

2 kg * €3,40 = €6,80

Grensoverschrijdend vervoer:

Nu is het CMR-verdrag van toepassing. Dit is het verdrag voor internationaal vervoer van goederen over de weg. Ook deze wet gaat uit van een vergoeding per kilogram gewicht. De vergoeding is 8,33 SDR (samenstelling van valuta die de economische en financiële verhoudingen in de wereld reflecteert). Een SDR fluctueert en is afhankelijk van meerdere factoren. Momenteel schommelt de koers rond de €9,00/€10,00 per kilogram vervoerd gewicht. Op de website van het IMF kunt u de SDR-koers terugvinden.

Voorbeeld: U vervoert dezelfde laptop en er ontstaat schade. De SDR-koers is op dat moment €9,40 (februari 2019). De vergoeding is dan:

2 kg * 8,33 SDR = 2 * €9,40 = €18,80

Bijverzekeren: Easy2send Verhoogde aansprakelijkheid

Wij kunnen uw goederen bijverzekeren. Vraag naar de mogelijkheden bij uw transportaanvraag.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN